Gaatjes in uw houtwerk?

Heeft u gaatjes ontdekt in een houten meubelstuk of in de balken van uw woning? Dan is de kans groot dat u last heeft van houtworm. Dit kan funest zijn voor houten voorwerpen of draagconstructies in uw woning. De larven zijn klein en zitten vaak diep weggestopt in het hout, waardoor ze vaak niet te zien zijn. De gaatjes die u ziet zijn de uitvliegopeningen van de houtworm kever.

Wat kunt u zelf doen tegen houtworm?

Houtworm bestrijden kunt u natuurlijk zelf proberen. U kunt zelf aan de slag gaan met bestrijdingsmiddelen, maar houd er rekening mee dat dit zeer giftig spul is. U dient altijd een masker en handschoenen te dragen en de stof dient als gevaarlijk afval te worden afgevoerd. Bovendien zijn er vaak speciale tools nodig om ook de diepere lagen te kunnen bereiken. Het invriezen van het hout kan een goed alternatief zijn, maar dit kan natuurlijk niet als het gaat om de balken in uw woning.

Of u schakelt de ongediertebestrijder in

U kunt houtwormbestrijding ook overlaten aan de professional. In Geleen en de wijde omgeving van Geleen zorgt Sjaak Janssen ervoor dat u op een snelle en veilige manier verlost wordt van uw houtworm probleem. Wij beschikken over speciale middelen waarmee we effectief te werk kunnen gaan. Is de houtworm toch niet helemaal weg? Dan komen wij natuurlijk kosteloos nogmaals langs!